Huurwoningen en voorrangsregelingen in Zwijndrecht

Woningtoewijzing sociale huurwoningen

In Zwijndrecht worden sociale huurwoningen verhuurd door de woningbouwcorporaties Trivire, Woonkracht10 en Woningbouwvereniging Heerjansdam. Op de websites van deze corporaties kunt u informatie vinden over adressen, openingstijden en de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een woning.

Klik hier voor de website van Trivire.

Klik hier voor de website van Woonkracht10.

Klik hier voor de website van Woningbouwvereniging Heerjansdam.

Deze woningcorporaties werken, met andere corporaties in de regio, samen aan de woonruimteverdeling via de stichting Woonkeus. Op de site van de stichting Woonkeus vindt u de informatie over hoe u in aanmerking kunt komen voor een woning bij deze woningcorporaties.

Daarnaast verhuurt de landelijke woningbouwcorporatie Mooiland een honderdtal sociale huurwoningen in Zwijndrecht.

Klik hier voor de website van Mooiland

Voorrangsverklaring

In Zwijndrecht kunt u in een zeer beperkt aantal situaties in aanmerking komen voor een voorrangsverklaring voor toewijzing voor een sociale huurwoning. Middels een online vragenformulier kunt u zien of u in aanmerking komt voor de voorrangsregeling.

Klik hier voor het online check formulier Voorrangsverklaring.

Als u na het beantwoorden van de vragen de conclusie krijgt dat u mogelijk in aanmerking komt voor een voorrangsverklaring, kunt u contact opnemen met het bureau Voorrang van de gemeente Dordrecht. U belt hiervoor naar de Stadswinkel Dordrecht (14 078 ) en vraagt of het Bureau Voorrang u kan terugbellen om een afspraak te maken. Het bureau Voorrang van de gemeente Dordrecht behandelt ook de aanvragen voor voorrang van bewoners van Zwijndrecht.