Bewijs van in leven zijn

Het 'bewijs van in leven zijn' is een schriftelijke verklaring van de gemeente dat een persoon in leven is. Een andere naam hiervoor is: 'Attestatie de vita'. Het 'bewijs van in leven zijn' kan nodig zijn voor pensioenfondsen of andere uitkerende instanties. Het 'bewijs van in leven zijn' is een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (BRP). U kunt dit uittreksel daarom alleen aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven.

Online aanvragen

Het 'bewijs van in leven zijn' (uittreksel BRP) kunt u online aanvragen.

Vraag nu online aan

Schriftelijk aanvragen

U kunt ook een schriftelijke aanvraag versturen naar de Afdeling Gemeentewinkel. U vraagt hierin om een 'bewijs van in leven zijn' en ondertekent de brief. U stuurt een kopie van uw geldige identiteitsbewijs (bijvoorbeeld uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. Het 'bewijs van in leven zijn' sturen wij naar uw huisadres. U ontvangt tegelijkertijd een acceptgiro om de kosten te betalen.

Betreft het een aanvraag voor het pensioenfonds, dan dient u in persoon langs te komen tijdens openingstijden van de Gemeentewinkel. De volgende stukken moet u hiervoor meenemen:

• Legitimatiebewijs
  • Brief pensioenfonds

Kosten

De kosten van de verklaring kunt u vinden in de legesverordening, onder 'Overige Publiekszaken' (Hoofdstuk 1.9).
Indien u de aanvraag digitaal doet, betaalt u slechts €8,50.

Er worden geen kosten in rekening gebracht als u het bewijs nodig heeft voor het pensioenfonds.

Aanvraag

Gemeente Zwijndrecht, Gemeentewinkel, 14 078, gemeente@zwijndrecht.nl