Sterrenbuurt - Grote aanpak openbare ruimte

De Sterrenbuurt heeft last van verzakkingen en is daarom in 2010 en 2011 grotendeels opgeknapt. Op deze pagina vindt u informatie over het opknappen van de rest van de buurt.

Kabels en leidingen

Stedin en Oasen zijn begonnen met het vervangen van de gas, waterleidingen en elektrakabels. Deze werkzaamheden zijn eind dit jaar gereed. Nadere informatie hierover ontvangt u rechtstreeks van Stedin en Oasen of van hun aannemer Van Vulpen.

Planning

Het vervangen van de kabels en leidingen is later gestart. Hierdoor schuiven ook de werkzaamheden van de gemeente op. Deze starten nu in het eerste kwartaal 2018 en duren naar verwachting tot eind 2018.

Speelplek

Tijdens de bewonersavond in december is nagedacht over een mogelijke speelplek in het plantsoen aan de Zuiderkruisstraat. Voorgesteld werd een speelterrein wat op een natuurlijke manier ingericht wordt. Enkele kinderen hebben op deze avond hun ideeën ook doorgegeven. Helaas moeten wij u melden dat het speelplekje er niet gaat komen. De gemeenteraad stelt namelijk geen geld beschikbaar voor nieuwe speelplekken. Hierover is onlangs een besluit genomen. In december was dit nog niet bekend.

Uitvoering

Voordat de gemeente volgend jaar gaat starten met het vervangen van de riolering en aanbrengen van nieuwe bestrating, ontvangt u te zijner tijd de voor u relevante informatie. We weten dan namelijk wie de aannemer is, hoe de detailplanning eruit ziet en wat de gevolgen voor u zijn.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Keller via e-mailadres h.keller@zwijndrecht.nl of telefoonnummer (078)  770 3696.

Meer weten?

In deze folder kunt u zien wat wij willen aanpassen en veranderen.

Definitief ontwerp

Bekijk hier de tekeningen van het definitief ontwerp voor het noordelijk en het zuidelijk deel.

Noordelijk deel

Zuidelijk deel

 

Uitgelicht