Fiets kwijt?

Om verrommeling in de openbare ruimte tegen te gaan en fietsenstallingen op orde te houden, houdt de gemeente een aantal keer per jaar waarschuwings- en fietsruimacties. Staat jouw fiets niet meer op de plek waar je hem hebt geparkeerd? Lees dan op deze pagina hoe je je fiets terug kunt krijgen.

fietsactie

Weesfietsen

Fietsen die langer dan 28 dagen geparkeerd worden in Zwijndrecht, kunnen als zogenoemde ‘weesfiets’ aangemerkt worden (APV art. 5:12 juncto 5.12A). Deze fietsen krijgen een waarschuwingssticker en worden verwijderd wanneer ze 28 dagen na het labelen niet zijn gebruikt.

Waarschuwing weesfiets label

 

Fout geparkeerde fietsen

Ook verkeerd gestalde (brom)fietsen worden voorzien van een sticker. Nadat het label is aangebracht heb je vervolgens 3 uur de tijd om je fiets te verwijderen. Fout gestalde fietsen zijn (brom)fietsen die binnen het stationsgebied niet (correct) binnen een van de toegestane gebieden geparkeerd staan (APV art.5:12). De toegestane gebieden zijn de bewaakte fietsenstalling en de nbewaakte fietsenstalling.

 

Fout geparkeerd weesfiets label

 

Wat gebeurt er met de verwijderde fietsen en waar kan ik mijn fiets ophalen?

Iedere verwijderde fiets wordt gecontroleerd op diefstal en geregistreerd. De eigenaar of gebruiker van de verwijderde fiets kan deze aan de hand van de foto van de fiets terug vinden. De (brom)fietsen blijven minimaal 3 weken op de fiets afhandelcentrale in Het Baken staan. Het adres is: Slagveld 99 in Zwijndrecht. Na de wettelijke termijn van 13 weken vervalt de mogelijkheid om de (brom)fiets terug te krijgen.

 

Vind hier je verwijderde fiets

Staat jouw fiets niet meer op de plek waar je hem hebt achtergelaten? Kijk dan op de foto's om te kijken of hij door de gemeente is verwijderd. Klik op de link hieronder om de foto's in te zien.

 

Verwijderde fietsen op 6 september 2018

Verwijderde fietsen op 10 september 2018

 

Wanneer kan ik mijn verwijderde fiets ophalen?

Staat jouw fiets tussen de registratiefoto's? Dan kun je binnen 3 werkdagen na de actiedatum contact opnemen door te bellen naar 06 36 40 53 36 (Alleen deze week bereikbaar). Via deze weg kun je een afspraak maken om de fiets op te halen. Je moet je legitimatiebewijs hiervoor meenemen, en een bewijs dat je eigenaar bent van de fiets (sleutel van het slot). Je zult ook €25 moeten betalen voor de gemaakte kosten. Na de 3 werkdagen kun je een melding maken via de app of onze website. Een email sturen is ook mogelijk naar Wijkbureau@zwijndrecht.nl.

 

Waarschuwen

De gemeente Zwijndrecht verwijdert niet alleen fietsen, maar waarschuwt ook. Op verschillende momenten van het jaar worden de verkeerd gestalde fietsen rondom het stationsgebied voorzien van een waarschuwing.

waarschuwing