Voetbalvereniging Pelikaan op weg naar een 'Rookvrije Generatie'

Vanaf 1 augustus 2018 is voetbalvereniging de Pelikaan rookvrij tijdens de trainingen en wedstrijden van de jeugdteams. Dit betekent dat het hele terrein rookvrij is. Wethouder Jolanda de Witte feliciteerde de vereniging op 1 september met deze belangrijke stap naar een 'Rookvrije Generatie'.

Rookvrije Generatie
Pelikaan wil de opgroeiende jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Door het zien roken, gaan kinderen namelijk vaak roken. Daarom besloot de voetbalvereniging het sportterrein rookvrij te maken op de tijden dat de jeugd speelt. Zo helpt Pelikaan mee aan de landelijke campagne 'Rookvrije Generatie' met als doel kinderen zo veel mogelijk rookvrij op te laten groeien.

Wethouder Jolanda de Witte (Sport en Gezondheid) is blij met het besluit van Pelikaan. "Kinderen moeten tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Door het sportterrein rook vrij te maken geeft Pelikaan niet alleen een goed voorbeeld aan de eigen jeugd maar ook aan andere sportverenigingen zowel binnen als buiten Zwijndrecht."

Pelikaan Rookvrij
Foto: Karin van Buren

Uitgelicht